Danmark skal sige ja til at forbyde atomvåben – og ja til meget andet

Danmark skal sige ja til at forbyde atomvåben – og ja til meget andet

20. oktober 2020

Det er nok så tænkeligt at du aldrig har hørt om Arne Nielsen Hansen – men han er en uhyre interessant og mangfoldig nordjyde på 81 år. Du kan læse mere om ham hér.

Jeg vil gerne fortælle dig at Arne er en af Danmarks mest betydende mediepersonligheder – igennem flere år end de fleste – en fremstående humanist og landets eneste freds- og global-journalist (læg mærke til kombinationen).

Og så sidder han på en lokal-radio – den i Frederikshavn.

Han er primus motor bag den righoldige side, Flygtninge og Fred, hvor han producerer alt materiale selv. Og det handler om et bredt spektrum – udover flygtninge og fred også demokrati, klima, miljø og menneskerettigheder. Og han har gjor det i over 20 år.

Sådan hér ser manden med de levende, nysgerrige øjne ud. Han er et meget beskedent menneske og ville sikkert helst have sig frabedt at jeg indleder en podcast, han gjorde med mig den 7. oktober 2020, på denne måde. Men givet hans vedholdende seriøsitet og vidsyn, så synes jeg der er al god grund til at indlede sådan – prise den som prises bør. Og mens han bestemmer hvad vi skal snakke om på hans radio, så bestemmer jeg hvordan det præsenteres hér 😜.

Vi tog udgangspunkt i atomvåbnene og det horrible i at Danmarks regering ikke har støttet og ratificeret forslaget om Traktaten til afskaffelse af atomvåbnene, som 43 af verdens lande indtil nu har ratificeret.

Men derefter flyder interviewet ud i et hav af temaer omkring freden – ikke mindst de konstruktive tiltag, som vi må fremme snarere end at fortsætte med i hovedsagen at være kritiske og sige “nej” til snart det ene og snart det andet militaristiske tiltag.

Arne er også en sjælden person i dagens medieverden i og med at han lader mennesker tale – noget jeg naturligvis udnytter maksimalt…

Jeg håber du må få meget ud af at lytte til dette Arne Hansen-interview. Jeg er ham i hvert fald uendeligt taknemmelig for de mange gange, han har ladet mig snakke frit om det, der ligger os begge så varmt om hjertet – sikkert også dit hjerte.

Læs Arnes introduktion og lyt til samtalen hér.

To promote dialogue, write your appreciation, disagreement, questions or add stuff/references that will help others learn more...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.