Danske medier svigter den offentlige debat om Syrien

Danske medier svigter den offentlige debat om Syrien

 

Af Jesper Munk Jakobsen*

23. april 2018

Danmark har ikke tradition for at redde civile menneskers liv i Mellemøsten, når vi involverer os i konflikter ved at anvende militær. Regeringen bakker op om endnu en militæraktion i Mellemøsten, og nu står den danske befolkning igen som statister i en film, som har været spillet gentagne gange de sidste 16 år.

Vesten griber til missiler og affyrer dem med besked om, at de redder endnu en befolkning i Mellemøsten. Det er dermed ikke uvant territorium for de danske medier, at Danmark bakker op om militæraktioner i Mellemøsten.

Ifølge Anders Samuelsens Tweet den 12. april er det for de civile syreres skyld, at Danmark nu støtter op om et missilangreb i Syrien.

Med Irak-krigen i frisk erindring vil jeg påstå, at udenrigsministerens påstand om, at man hjælper de civile i Syrien ved at affyre 105 missiler, kunne udfordres af den danske journaliststand.

Alligevel skal man lede med lys og lygte for at finde kritiske interviews med de danske folkevalgte magthavere omkring den udenrigspolitiske linje i Danmark.

Fortsæt læsningen af denne fremragende artikel på Ræson her

 

* Jesper Munk Jakobsen (f. 1988) studerer retorik på Aarhus Universitet og blev uddannet kommunikatør fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2015. Han var fra 2015-2017 kommunikationsansvarlig for Studenterrådet på Aarhus Universitet og har tidligere været tilknyttet Aarhus Elite, kommunikationsbureauet Mannov og SFI (i dag VIVE).

 

 

 

 

 

 

 

 

Illustrationen øverst
Jan Øberg’s digitale bearbejdelse af et foto af Udenrigsminister Anders Samuelsen til pressemøde i udenrigsministeriet taget af Mads Claus Rasmussen/Scanpix – noget med dobbelt: Dobbeltmoral, dobbeltsyn/uklarhed, personlighedsspaltning – og hvem taler mon egentlig igennem mediet?

To promote dialogue, write your appreciation, disagreement, questions or add stuff/references that will help others learn more...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.